Veelgestelde vragen

Algemeen

Hoe is de Dutch College League opgebouwd?

De DCL kent verschillende competities, waarvan de Premier League en Talent League de bekendste zijn. In de Premier League spelen 12 topteams wekelijks live tegen elkaar in Esport House 010 in Rotterdam.

De Dutch College League (DCL) is de Nederlandse Studenten League of Legends competitie waarin verschillende universiteiten, hogescholen en MBO scholen tegen elkaar strijden om zichzelf de beste te mogen noemen. Momenteel bestaat de Dutch College League uit drie verschillende competities: Premier League, Talent League en Upcoming League. De Premier League wedstrijden worden offline gespeeld, met publiek op een vaste dag en locatie. De Talent League en Upcoming League worden meestal online gespeeld.

Worden de matches live gestreamd?

Ja, alle Premier League matches worden live gestreamd op Twitch .De Premier League wedstrijden worden zelfs live op TV uitgezonden en kunnen worden gevolgd op FoxSports.

Q: Waarom worden de matches van de Premier League op een locatie gespeeld?

De DCL heeft de ambitie om eSports voor fans ook fysiek toegankelijk te maken. Een wedstrijd op groot scherm kijken, samen met andere fans is een aparte belevenis, daarnaast willen we eSports bij een groter publiek bekend maken als een serieuze sport.

Q: Wanneer start het nieuwe seizoen (2017 – 2018)?

Het nieuwe seizoen heeft verschillende startdata:

CompetitieStart
Premier League: November 2017 
Talent League: Januari 2018 
Upcoming League: Januari 2018 
Open Qualifier: Begin oktober 2017
Q: Op welke dagen wordt er gespeeld?

De Premier League wordt wekelijks gespeeld op woensdag en is live te volgen op Twitch en FoxSports vanaf 17:30.

De Talent League wordt wekelijks gespeeld op maandagavond om 20:00.

De Open Qualifier wordt wekelijks gespeeld op maandagavond om 20:00 in de periode van begin oktober tot en met eind oktober.

Q: Wat zijn de prijzen?

De winnaar van de Premier League vertegenwoordigt Nederland op het IeSF WK.

Voor de online competities zullen dit meestal prijzen in de vorm van Riot Points zijn.

Q: Ik wil graag meehelpen bij de DCL, kan dit?

Dat kan zeker! Neem eens een kijkje op deze pagina en stuur je sollicatie naar werken@dutchcollegeleague.nl

Q: Mijn vraag staat er niet tussen?

Je kunt je vragen mailen naar competitie@dutchcollegeleague.nl of spreek één van de competitie managers aan op Discord.

Inschrijven / deelnemen

Q: Wanneer start de inschrijfperiode en hoe kan ik mij inschrijven?

Premier League: Niet mogelijk om direct voor in te schrijven
Talent League: Inschrijfperiode start rond oktober 2017
Upcoming League: Inschrijfperiode start rond oktober 2017
Open Qualifier: Gesloten

Q: Wat zijn de inschrijvingseisen van een speler?

De Dutch College League is alleen toegankelijk voor studenten aan Nederlandse universiteiten, hogescholen en MBO scholen. We definiëren iemand als student wanneer hij/zij ingeschreven staat bij een universiteit, hogeschool of MBO. Als bewijs dient de deelnemer een kopie te sturen van het Bewijs van Inschrijving. Een speler blijft speelgerechtigd tot exact 12 maanden nadat hij/zij is uitgeschreven bij een universiteit, hogeschool of MBO.

Q: Dus ik kan niet meedoen als ik geen student ben?

Een speler blijft speelgerechtigd tot exact 12 maanden nadat hij/zij is uitgeschreven bij een universiteit, hogeschool of MBO. Dus het is nog wel mogelijk om als niet student deel te nemen aan de competitie.

Q: Wat verstaan we onder Bewijs van Inschrijving?

Onder Bewijs van Inschrijving verstaan we een kopie/scan van de brief/mail waarin de school (HBO / MBO / Universiteit) bevestigt dat je succesvol als student staat ingeschreven. Dit kan je bij je onderwijsinstellingen opvragen

Q: Is een kopie / scan van een studentpas ook voldoende als bewijs van inschrijving?

Een studentenpas zien wij niet als een geldig Bewijs van Inschrijving, tevens zien wij een screenshot van studielink en DUO ook niet als een geldig Bewijs van Inschrijving.

Q: Wat zijn de inschrijvingseisen van een team?

Een team moet bestaan uit minstens 5 spelers en bestaan uit maximaal 9 spelers, daarnaast is het toegestaan om een coach te hebben als team. De coach mag ingeschreven staan als spelers, mits wordt voldaan aan de criteria van een speler. Een line-up moet bestaan uit minimaal 3 Local Players en maximaal 2 External Players.

Q: Wat is een Local Player en wat is een External Player?

Een Local Player wordt gedefinieerd als een speler die in dezelfde stad / gemeente studeert als waar de team zich namens uitkomt. Spelers in de Talent League / Open Qualifier hoeven niet aangesloten te zijn bij een vereniging, maar zullen bij het promoveren naar de Premier League zich moeten aansluiten bij een vereniging of zelf een vereniging moeten opzetten. Kortom, spelers mogen alleen uitkomen in de Premier League als zij zich hebben aangesloten bij een vereniging

Een External Player wordt gedefinieerd als een speler die buiten de stad / gemeente studeert als waar de vereniging zich gevestigd heeft. Er zijn in een roster maximaal 4 Externals toegestaan. De External zal naast de voorwaarden van de DCL moeten voldoen aan de eisen die door de vereniging gesteld worden.

Q: Mag een wisselspeler bij meerdere teams staan ingeschreven?

Een speler mag niet bij meerdere teams staan ingeschreven als (wissel)speler. Ook niet als het teams van verschillende competities zijn.

Q: Ik wil graag meedoen, maar kan geen team vinden of heb een incompleet team.

Je kan je via deze pagina aanmelden om op zoek te gaan naar een team of nieuwe spelers, daarnaast zullen we proberen je ook aan een team te helpen. Je kan ook één van de competitiemanager op Discord aanspreken.