Wat is de Premier League?

Bij de Premier League spelen wekelijks twaalf topteams live tegen elkaar in Esport House 010 (Persoonshaven 906, 3071 CL Rotterdam). Deze wedstrijden worden niet alleen live gespeeld, maar tevens is er ook nog eens een live publiek (toegang is gratis) dat mee kan kijken. Ook wordt het live uitgezonden op FoxSports. Via de Talent League is het mogelijk om een spot te bemachtigen voor de Premier League.

Wanneer start de Premier League?

Het nieuwe seizoen van de Premier League gaat woensdag 22 november 2017 weer van start en eindigt op 8 juni 2018.

Wat krijgt de winnaar van de Premier League?

Het winnende team van de Premier League zal Nederland vertegenwoordigen op het leSF WK.

Wat zijn de voorwaarde voor het meedoen in de Premier League? / Hoe meld ik mij aan voor de Premier League?

Het is niet mogelijk om je direct in te schrijven voor de Premier League. Om mee te mogen doen aan de Premier League moet een plek worden veroverd vanuit de Talent League

Wat zijn de eisen van de teamsamenstelling

Iedereen mag meedoen aan de Open Qualifer mits hij / zij aan een universiteit, hogeschool of MBO school in Nederland studeert. Een team mag maximaal 9 spelers (4 subs) hebben, verder moet een spelende line-up bestaan uit minimaal 3 Local Players en maximaal 2 External Players.

Een Local Player wordt gedefinieerd als een speler die in dezelfde stad / gemeente studeert als waar de team zich namens uitkomt.
Een External Player wordt gedefinieerd als een speler die buiten de stad / gemeente studeert dan waarvoor het team uitkomt.