Dutch College League

De Dutch College League is een League of Legends competitie tussen studenten van universiteiten, hogescholen en MBO scholen uit Nederland. De Dutch College League is tot stand gekomen in samenwerking met de studenten eSports verenigingen in Nederland. De Dutch College League bestaat uit verschillende competities waarin teams van 5 studenten studerend in dezelfde stad het tegen elkaar op.

Seizoen 1

De Dutch College Premier League trapte het eerste seizoen af met zes teams, met 4 verenigingen. Het seizoen werd afgesloten op 25 juni 2016. De winnaar, Dorans Alpha uit Nijmegen, vertegenwoordigen Nederland tijdens het IeSF WK eSports voor landenteams in Jakarta van 6 tot 9 oktober 2016. In het eerste seizoen deden zes teams mee in de Premier League

Seizoen 2

In seizoen 2 werd de Premier League uitgebreid tot twaalf teams mee voor de titel. Op 23 juli 2017 mocht NSE OAK zich kronen tot kampioen van de tweede editie van de Dutch College League.

Daarnaast deed Dorans mee aan de European University Championship Qualifier, waarbij ze onverslagen door zijn gegaan en Nederland mocht verdedigen in de League of Legends International College Cup (2017) in Wuhan (China).

Seizoen 3

In seizoen 3 hebben we drie nieuwe verenigingen mogen verwelkomen in de Premier League: Erasmus eSports (Rotterdam), Stenden NHL eSports (Leeuwarden) en Paragon eSports (Wageningen). Erasmus eSports wist zich te promoveren via de Talent League, terwijl Stenden NHL eSports en Paragaon eSports hun spot wisten te bemachtigen via de Open Qualifier.

De finale vond plaats op 24 juni 2018 tussen ESEV Zephyr (Eindhoven) en Erasmus eSports (Rotterdam). Ze speelde voor de derde keer in het seizoen tegen elkaar, waar ze eerder beiden een BO3 serie van elkaar wonnen. Erasmus eSports mocht uiteindelijk na een 3-1 (BO5) overwinning in de finale tot de beste studentenvereniging van genoemd worden

.