Open Qualifier (2017)

**De Open Qualifier is niet een jaarlijks terugkerende competitie / toernooi**

Wil je zo snel mogelijk meedoen aan de Premier League van het nieuwe seizoen (2017-2018), maar is de weg via de Talent League te lang? Dan biedt de Open Qualifier een unieke kans, om over enkele maanden al in de Premier League te spelen. De games zullen een best of 3 zijn en zullen starten om 20:00 uur.

Wat zijn de voorwaarden om mee te doen aan de Open Qualifier?

Iedereen mag meedoen aan de Open Qualifer mits hij / zij aan een universiteit, hogeschool of MBO school in Nederland studeert. Ook moet een team bestaan uit minimaal drie spelers die binnen dezelfde gemeente staan ingeschreven bij de onderwijsinstelling. Hoe groter een team, des te meer external spelers toevoegd mag worden aan het team, met een maximum van 4 externals (zie tabel hieronder).
Aantal spelers in team Minimum Local Players  Externals Toegestaan 
1 tot en met 5 spelers 32
6 spelers 42
7 spelers 43
8 spelers 3
9 spelers 4

Notabene: Een line-up bestaat uit minimaal 3 Local Players en maximaal 2 External Players.

Bij promotie gelden de voorwaardes van de eerder genoemde Premier League hierbij geldt dus ook dat de teams lid van een vereniging moeten zijn.

Wat krijgt de winnaar van de Open Qualifier?

De twee finalisten van de Open Qualifer knockout fase krijgen indirect de mogelijkheid om te promoveren naar de Premier League voor het seizoen 2017-2018. De twee finalisten zullen hierna deelnemen aan de Promotie Games en zullen het opnemen tegen de top Talent League teams en bottom Premier League teams van vorige seizoen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Inschrijving voor de Open Qualifier is inmiddels gesloten.

Je kan je aanmelden tot en met 1 oktober 2017 en de eerste games zullen starten op 9 oktober 2017. De eerste aanmeldingen zullen het voordeel hebben om blue side te starten.

Ik ben nog steeds op zoek naar een team of heb een incompleet team

Je kan je via Looking For Team individueel aanmelden om op zoek te gaan naar een team of nieuwe spelers, daarnaast zullen we proberen je ook aan een team te helpen. Je kan ook één van de competitiemanager op Discord aanspreken.